Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Friday, August 29, 2014

Open House Jab. Kewangan Negeri 2014


Assalamualaikum!!

Ok.. syawal baru berlalu.. aku baru nak up entry raya office.. hahah.. memang lemmmss sangat aku ni.. busy ok..busy.. hee.. syawal ritu.. boleh kata semua office dalam komtar ni masing-masing kalut pulun nak buat open hauzzzzz.. kalau g keje tiap-tiap pagi atas penang bridge tu tengok yang lelakis-lelakis nya baju melayu bagai.. haa sah! jamuan raya.. heheh.. makan situ sana sini.. of course laa tidak ketinggalan jabatan aku kann.. segala mak nenek nak makan.. pantang tengok laa kiranya.. semua aku bedal.. haa.. misi ku kuza nak tambah berat badan pulak.. bolehh gitu?? hehhe..

konsep open hauzz office aku nih.. tetamu harus dilayan ditatang bagai minyak yang penuh.. especially vip, vvip, vvvip n etc.. siap ada pelayan kot! pelayan pulak semua staff je haa.. mostly depa ialah yang cantik-cantik comey lotey jela.. kannn.. aku hado?? mestilah tak.. hahah.. nasib lah aku ni lawa tiadaaa.. maniss ada! hakhakktuihhh... pastu once vip duduk, kena tunjuk menu n tanya depa nak makan apa.. then, berlari kena p ambik.. hahhaa.. syoqqq ooo sapa mai open hauzz kamii.. vip jelah.. makan lagi boleh makan.. order, sembang, gelak, makan.. tak yah angkat pun**oq langsung.. hahhaa.. untunglaaaa lepaa..

aku?? haa.. jaga gerai laksa tahun nih.. dengan partner mek Siti n najib.. syioq! boh semua laksa, daun bahan bagai susun elok-elok.. tunggu orang mai.. baru cedok kuah, panas-panas.. slurppp! hmnn awai-awai tu jela wangi.. bila petang, hambek.. belacan ikan bawang semua melekat kat aku.. bluuweekkkk!! eh, haa.. awal majlis tu staff dulu yang makan.. pastu dengar ada suara-suara sumbang complain kata laksa TAWAQ HEBIAQ.. ciss! ehh haha. hebiaq tu aku yang tambah.. bagi nampak over sikit.. pastu, aku n siti apalagi! tunjuk kehandalan di dapur arr.. tambah garam, kacau sambil berzikir berjampi serapah, hembuih hembuihh sikit.. hahah.. pastu baru sedap baq ang! siap ada maknya (bukan mak nya apak nya tu tapi maknya=aunty cina) mana tataw laa ulang 3 mangkuk mai ambik.. ini betul eh.. aku tak tokok tambah tau.. haaa..nampak? ternyata jelita.. ehh! tetiba tagline bini fizo omar pulak.. hihi


tuan gerai laksa


dari kiri cepattttt jalan : ida si pelayan cantik, siti jelita n aku maniss je..hihii
haa pastu pulak setiap gerai kami ada label menu dan tagline masing-masing pilih lah.. macam kami unit IT pilih "cheque ada dak??" hah, cuba sebut menu sampai habis.. jadi macam "Laksa cek ada dak?" sebab selalu kalau orang mai nak ambik cheque kat kami, depa mesti jenguk kot pintu & tanya "cheque ada dak?" hahah.. ok..sapa tak paham, sudah! haha




auww! so sweet lah.. gadis-gadis sangat.. haha


adikku liyana omeyyy! single but not available gitu.. kawan masa aku dok admin dulu.. manja-manja suwit suwit.. aku pernah sediakan bahu untuk dia menangis dulu.. hahahaha.. banyak benda jugak aku share dengan yana nih.. alaa zaman muda remaja tak kawin lagi time tu.. rancaiakkk laa kami.. hikss


kak sue, kak milia depa pelayan jugak.. gebus gebas tak kami??


ni lah pelayan pelayan nya.. cantik berseri kan?? berbeza tak dengan aku.. depa banyak kaler, aku sekaler je haa.. hahah


tula dato'  kami.. comel tak?? 


suamiku n the UPEN gang star! hehe.. depa ni habaq ja open hauzz office mana.. muka depa mesti ada.. haha.. open hauzz hunter! sep det makan sebulan katanya..


our CM.. YAB Lim Guan Eng pon hado.. 




rendang ayam, kambing tergolek, roti jala.. mee udang.. rojak buah.. dessert.. cendol.. char koey tiaw.. lemang ketupat.. satay.. nasi lagik.. jenuh makan.. 


groupfieeeeee





kbai!




Tuesday, August 5, 2014

Salam Syawal 1435H







****************************

Anugerah Syawal - Bunkface


Salam Saudara Selamat Hari Raya
Takbir Bergema Syawal Sudah Pun Tiba
Miskin Dan Kaya Semua Sama Sahaja
Alhamdulillah Syukur Pada Yang Esa

U Uh Yeah Yeah Yeah
U Uh Wo Wo Wo
U Uh Yeah
Selamat Hari Raya
U Uh Yeah Yeah Yeah
U Uh Wo Wo Wo
U Uh Yeah
Selamat Hari Raya

Tiba Cahaya Hatiku Keriangan
Anugerah Syawal Seindah Ramadhan

Pa Pa Pa Da Da Pap
Pa Da Da Pap Pa Da Da
Pa Pa Pa Da Da Pap
Pa Da Da Pap Pa

U Uh Yeah Yeah Yeah
U Uh Wo Wo Wo
U Uh Yeah
Selamat Hari Raya
U Uh Yeah Yeah Yeah
U Uh Wo Wo Wo
U Uh Yeah
Selamat Hari Raya

O Oo Ooo.. Anugerah Syawal
O Oo Ooo.. Seindah Ramadhan
O Oo Ooo.. Anugerah Syawal
O Oo Ooo.. Seindah Ramadhan
Selamat Hari Raya

U Uh Yeah Yeah Yeah
U Uh Wo Wo Wo
U Uh Yeah
Selamat Hari Raya

Anugerah Syawal.. Selamat Hari Raya
Seindah Ramadhan.. Selamat Hari Raya
Anugerah Syawal.. Selamat Hari Raya
Seindah Ramadhan.. Selamat Hari Raya


*****************************

Salam lebaran dari kami sekeluarga buat semua yang mengenali =))
ampun dan maaf dipinta yea! 







tetiba mood nak hupdate gambo raya.. 
sambil 100x ulang lagu anugerah syawal tepi telinga nih.. 
halaaa.. ni je pon gambo yang ada.. haha.. eh, dzikra serius sangat apahal! gigit kang.. pemalas nak amek gambo skang ni.. barangkali faktor usia dah ngenjak ke 3series nii.. 


eh, k bai!