Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Friday, April 12, 2013

Cuti-cuti Malaysia - Sabah (Part 1)



Assalamualaikum shemuaaaa.. hai, hai, haiiiii
Bersua semula dalam rancangannnn...
Cuti-cuti Chintas!!
Pada episod kali ini, saya akan bawa anda shemuaa bercuti bersama saya 
di Sabah Negeri Di Bawah Bayu..
Hipp! Hipp! Horeyyyy!!  L(- -,) ~ ~

Trip percutian kali ini ditaja oleh kelab ofis saya selama 4 hari 3 malam
 bermula 7 - 10 april yang lalu.. ohh, sayanglah kelab ofis ketat-ketat!
Tapi saya juga bawa bersama 2 hero kesayangan (tajaan sdn bhd).. yihaaa! 
Ehh, maknanya di sini, duit poket tak boleh tebal-tebal sgt (- -").. 
takpe..takpe.. duit tak menjamin kebahagiaan..cewahh..
tapi kalau tak de duit, ko nak makan/pakai ape labuuu oih?? 

oh yea! sebab percutian ni memakan masa  beberapa hari, jadi saya akan buat part by part okeh =))
so, tunggu okeh, tapi tengoklah tahap kerajinan untuk update nanti yea.. hahah..
eh, ada ke orang yang tunggu nak baca ehh (- -")7 #garukepala
takpelah, tua-tua nanti ada jugak cerita kenangan untuk anak-anak cucu cicit.. kehkeh..

Memandangkan flight pada pukul 1025 pagi, kami sefamili bergerak dari sungai petani menuju ke penang seawal 800 pagi dan akan singgah untuk simpan kereta di tapak pesta.. tak gamak rasanya nak tinggal kereta kat airport.. rabak poket sepasal, keselamatan lagi.. kalau kena pecah, bertambah rabak.. ye tak? heheh..



adam minum susu duluuu!


singgah breakfast di medan suri..


order roti telur, tapi bila dapat gini rupanya..haha, terkujat mak! ingat kan salah order.. roti yang instant tu haa, pastu tempek atas telur dadar.. kretip sangat ampa kan.. clap..clap..  (- -'")


adam si pencinta haiwan, bagus nak!

peace! wajah-wajah kegembiraan menuju ke airport


my sexiest boys!


time to check in luggage guys.. 
sempat posing lagi walaupun kelam kabut sebenarnya.. sebab dah 945, last call okeh!


antara officemates yang super cool..


adam, jangan berlagak sangat boleh?! gigit kang..


mencabar jiwa raga masa dalam flight dengan kerenah adam nih! sabar je arr..
 tensi oihh, 3 jam perjalanan macam 30 jam.. #lapairmata


ko tengok arr, terlebih rajin lak dak ni.. amek wet tissue.. lap abeh dinding, seat bagai.. haha


see..

see..see.. good job!! boleh apply keje ngan air asia nih.. kehkeh


alhamdulillah, selamat tiba.. snap cepat-cepat, sebelum kena sound..heheh


yeay adam, gimme 5!! masa nih pukul 1 lebih yang macam pukul 2 lebih di semenanjung.. =))



tunggu punya tunggu punya tunggu.. van kami tiba jua akhirnya.. yeapahhh!
lapiaq wehh, mendidih perut.. dari airport terus gerak cari kedai makan. 
nahh! dipersembahkan nasi lauk ikan tenggiri + kacang botol goreng. 
Memang mencekik arr depa ni.. 2 pinggan nasi + 2 gelas air = RM19. hahah.. 
1st day dah start rabak.. aiyoo!


not bad! tekak aku sesuai je dengan masakan sana.. 
senang bela kan.. untung en. suami, hahaha



ok, bai.. nak edit picas-picas untuk next hupdate pulakkk!
#mood : malasnakbuatkerja SEBAB #hatikutertinggaldisabah








3 comments:

  1. jangan lupa hupdate skali selesa tu..

    ReplyDelete
  2. for u noryda, i will!! tunggu..hahaha

    ReplyDelete
  3. bestnya....napa gie tak cakap...klu tak bleh kirim beli mutiara....huhu...comel la adam....

    ReplyDelete