Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Friday, April 19, 2013

CUti-cuti Malaysia - Sabah (Part 4)



kita sambung lagi yeh,  Boleh refer Part 3 yang sebelum ni yea.. =)) lagik tak habis gambar, lagik tu arr aku hupdate pasal sabah...haha, layan kan jelaaa, bolee? kehkeh

entry sebelum ni, petang 8hb tu abes kat cow farm kan.. pastu kami terus gerak ke chalet.. dekattt aje..hehe tak sabar dah nak mandi, bau sorang-sorang dah macam mooo!! haha

jangan terkejut ok, chalet kami tu ialah KIRAM'S CABIN VILLAGE! ooo mmmm geeeeeeeee.. kiram punya kah??? jeng...jengggg..jenggg...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




takut weh.. mana tak ko! tak pasal-pasal kami jadi tawanan.. nanges air mata darah arr T___T

TAPI sebelum berangkat lagi, aku da doule confirm dengan travel agent tu haa.. gelak je si hani agent tu dengar soklan aku.. aishhh..hahah dia cakap nama je, tak de kaitan langsung.. siap owner KIRAM tu buat report polis sebab nak bersihkan nama chalet dia yang sikit lagi nak tercemar..gituuuu..

trip kami ni kan ke pompuan semua 10 orang, 5 orang laki-laki.. ada 2 family lak tu..bilik ada 5 jea..  haa caner tu? pembahagian mestilah adil dan saksama.. sepakat membawa bekat, ye tak.. hehe.. yang heroin 1 cabin - STRAWBERRY CABIN, yang hero 1 cabin lagi - CELERY CABIN.. celery tu 2 bilik je pon, aishh.. agent arr ni!!  aktiviti ape yang ada kat kiram tu? haa, pas makan kat cafe comel kiram, kami semua karaoke beb! haha..masing-masing tunjuk kehebatan arr.. dah arr aku ngan fitri puasa karaoke dekat 2 tahun da, sejak-sejak 1st pregnancy sampai skang ni, mana penah berpelesaran kat pusat hiburan dah..harhar.. bunyik cam haremmm shake je

kualiti gambar kurang memuaskan malam tu, sebab hujan lebat sgt (mungkin sebab suara kami??), kabus-kabus lagi, cakap siap kua asap..wahh! cafe pon romantik je, samar-samar cahaya lampu gituu.. sambil ditemani suara-suara sumbang yang disumbangkan oleh mereka termasuk la aku..haha.. pedulikk hape! kami berjimba sampai pukul 10 malam je, sebab bagi laluan kat group lain pulak, dengan harapan hujan berenti cepat bila kami berenti menyanyi.. hahaha

maka, malam yang dingin hampir beku, aku hanya tidur berdua dengan adam T___T sobb..sobb..



pagii! adam masih tidur, aku amek kesempatan kemas barang, nak check out da.. 
pintu kuning tu toilet

view dari katil aku.. masterbedroom yang depan ni, yang belakang sana, 4 katil single (double-decker)

turun tangga sikit untuk ke ruang tamu dan dapur

complete! kami cuma sempat masak air je..hehe

view dari pintu masuk utama..

oh yea! ada toilet luar jgk.. tapi tak de ar heater.. aku sempat guna jgk (2x tuu)..hahah.. terpaksa sebab toilet dalam semua orang Q..aku larik ke luar ni.. sejuk beb!!, janji selesai masalah perot.. kehkeh

manjeee ibu da bangunnn..

snap,snapp

klik,klikk

ready adam!

rasuah dengan pocoyo jap

taraaa! ini lah cabin stoberi

celery cabin

dah macam macik-macik da haa













 


cafe yang comel

 
atas tu arr, tempat karox.. naseb baik tak runtuh.haha












"ok, meh adam nak amek gambar ibu pulak"

ok, good job adam!
yang ni pon..

our small family..

love love love

nasi lemak + milo panas

2 orang manja saya ni...


jam 8 pagi, kami gerak semula pulang ke kota kinabalu.. aktiviti pagi ni ke pulau untuk skodeng ikan termasuk ikan-ikan berambut hitam, blonde pon banyak. aippp! haha.. singgah bergambar background puncak kinabalu.. 






di jeti jesselton.. pasepa belemoih sgt ni haa adam..haha siannya

ok, da rasa bahang-bahang laut ni

little boy with giant jacket ("- -,)


tukar baju cepat..

start pam pelampung adam

priitttt..prriitttt

series sangat aih depa ni.. mual ke??






1st island - SAPI ISLAND

ko tengok, punya tak menyempat-nyempat, jalan pon nak pakai pelampung da..

cecewahh, takot kan sebenarnya adam..

ibu, ibuuu...

cepattt ar..jom!

 
jangan nak berlagak sangat ek adam.. haha

geng PATI nak pulang ke tempat asal..harhar


ok, lompat terus ke MANUKAN ISLAND





ada aktiviti scuba kat sini.. kekdahnya macam mana? haa, tengok tu kat bawah.. rm150 kot sorang, mengenangkan ada adam je, kalau tak aku haruslah cuba.. bukan senang oii nak sampai sabah aku ni.. huhu, tak silap aku ada kat pulau manukan je mendalah ni..

google



auww, seksi boy! baru sudah mandi.. lunch pulak

jom, lari-lariii.. hujan dah turun!

wooo!

hi, saya laa adamia..hihihi (tersipu-sipu)

comel tak saya kak ton?







bye manukan.. gonna miss uuuuu..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



dayung yang terdampar..hehhe







hamek kauu, muntah hijau arr tengok gambar belambak-lambak..





No comments:

Post a Comment