Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Tuesday, April 23, 2013

Cuti-cuti Malaysia - Sabah (Part 5)




It's a wrap!! yahuuu..
jom sambung semula.. Boleh refer part 4 yang sebelum ni yea.. =))


hari ke-3 lepas pulang dari islands, kami terus ke apartment.. tak sempat nak tidur pon, balik mandi.. kesah ngan adam lagi.. geduk gedebak, siap-siap nak keluar dinner pulak.. semangat nak makan banyak-banyak sebab dinner termasuk dalam pakej! makna kata, FREE xyah korek poket nak bayar..hahah..


wokeh, ibu da siap! aishh, Cik Mo nih merata ada haihh..

 
destinasi : Restoran Nelayan, wahh! lobster ade tak agak-agak??

pilih-pilihhh.. 2singgit..2singgitt

Lobster ijauu nama depa ni..

sayuran, pilih je nak yang mana.. harga meletopp jgk!

menu list kami.. konsep nya chinese food okehh..

sup rumpai laut.. makan panas-panas ok.. kalau sejuk baru nak makan, muntah hijau laa jawabnyaa..hehehe

siput kemenda nta ni.. sedap walaupon paras tak seindah mana..

nextttt..

udang goreng bersama cereal.. tengok je gini, sedap wehh! resepi wajib cuba buat pasni.. tungguuu =))

ikan ni melentik teruk sangat aihh.. seksiss!



pasepa bulat semacam je muka ni B.. hihih

tarian cina pon hadoo

adam muqri sangat behave malam tu.. bagus! khusyuk layan persembahan kebudayaan..

happy yehh! siap tepuk-tepuk tangan lagi..

yang ni aku suka!! tengok tak kelip mata.. #hensem-hensemsemua..harharh

haruslah amek gambar berjemaah..

abes tu, singgah pasar malam, banyak barang murah kat sini.. ape lagi, tangkap ar sebarang dua.. hehe

brooch sikit, tasbih sikit untuk kenalan rapat.. diri sendiri?? takde.. haha
pastu balik jalan kaki, dekat je ngan apartment.. 

pagi!! jom ke filipino market.. last day shopping..

kalau kat sini jeli kelapa kan, kat sana puding kelapa.. lain sikit rasa.. sedap sangat!

pandai ke tune gitar tu sayanggg.. heheh, kak belakang tu confuse adam ni boboi ke gegel..haha..

ok, jadi! gitar untuk adam..



kain batik HIJAU untuk maktok, ken pelekat untuk tokwan.. aku jakun jap, tak pernah jumpa g ken pelekat bungkus kecik gitu.. siap basah berair lagi, aippp! ini betul-betul taw..haha.. untuk bagi warna tahan kata nya.. tak tanya tokwan lagi, dah try pakai belum..heheh

pulang untuk kemas barang, ni arr bilik tidur comel kami.. ada toilet dalam bilik diap ngan bath tab g.. tapi tak sempat nak berenda pon..

baru pas check-in. adam terus tidur pas kena susu sebotol.. alhamdulillah, mudah kerja kami dalam flight..heheh

kelam kabut, jalan laju-laju kejar flight.. last call lagi.. haha,



pegi balik pon, kami tetap terpisah 1 seat.. huhu..

setengah jam nak landing, adam bangun..

yeahhh.. safely arrived.. alhamdulillah.. 
thanks to Cik Sity - trip organizer & super duper best trip member!!
plan next trip pulak wehhh.. ke mana kita??


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



 
subhanallahh.. indah sangat kan =)).. 

terima kasih Ya Allah, atas segala nikmat dan rahmat yang Engkau telah limpahkan kepada kami.. Moga Engkau terus tetapkan iman kami, agar kami tidak alpa...






2 comments:

  1. bestnya...bila la mummy azroi nak gie sabah nie....apa pn Pn mimiEhalim memg vogue...

    ReplyDelete