Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Wednesday, October 30, 2013

Setiap yang berlaku, ada hikmah! Fikir positif, maka positiflah hasilnya...



Burrppp!!

Alhamdulillah, kenyang sudahh.. hihih
pagi-pagi dah tibai nasi berlaukkan masak asam ikan + telur mata..
simple yet delicious.. 
hahah.. matik! puji masakan sendiri..
dahh itu je yang ada kannn.. theee~~

semalam kan aku bebel panjang pasal adam bagai..
kalau sebelum ni, kami keluar rumah 630 - 645 pagi..
gara-gara hantar dia terus ke nursery, kami kena keluar keje pukul 7 pagi..
jadinya.. masa pagi aku semalam ngan pagi tadi sangatt laaa tersusun.. 
wahhh.. giteww!

630 pagi kami dah ready as usual.. so ada lebih kurang setengah jam lagi tu, sempat laa aku jengah ke dapur hensem aku tu.. takde masak ape pon.. cuma panaskan nasi & lauk yang memang sengaja aku masak lebih malam semalam.. dah 2 pagi ni, tuan besar nak makan nasi seksiap.. senang katanya.. kat ofis tak yah makan.. save budget jugak! dia cuma makan yang ringan-ringan je tengahari.. nasi? tunggu balik rumah pulak laa.. kiranya sampai rumah je 6 lebih, kelentang kelentung laa bunyik dapur aku.. 
uihh, mesti acik jiran sebelah kagum! hahaha..

aku, tak sempat nak makan pon.. ada je benda nak buat, sana sikit, sini sikit.. sudahnya tapau aje laa.. heheh.. macam best pulak kan.. pagi-pagi suami dah boleh makan.. walaupun nasi kannn.. berat jugak tu.. even lauk semalam, masih terjamin tahap kesuciannya.. tapi tak pe.. saya suka! saya suka! (persis meimei kawan si upin) makan dari air tangan aku sendiri.. (boleh main tiup-tiup taw masa masak tu, bukan ape pon.. pengikat kasih sayang) hahah.. terus rasa alaaa mithaliii sangatt.. hikhikk #kelipkelipmata 

lagipun, lama sangat aku tak masak sejak awal kemengandungan ritu kan.. asek-asek makan rumah maktok je.. hikmah nya maktok & tokwan bercuti ke langkawi minggu ni... hehehe.. sebenarnya mampu je nak buat semua especially bab adam muqri.. tak payah transit dan susahkan maktok tokwan lagi.. cuma lepas ni.. terpaksa minta bantuan tokwan untuk ambik adam jela.. sebab kami dah mengambil keputusan untuk menukar waktu bekerja kepada 830-530.. dengan harapan pagi adam terus ke nursery.. 

hmnn.. tapi tak diskusi lagi dengan maktok.. maktok tu bukan ape, dia lebih suka kalau adam disiapkan dengan sempurna pagi-pagi.. breakfast kenyang-kenyang.. bersih-bersih ke sekolah.. baru tenang hati katanya.. heheh..iyee.. sape tak nak kan.. aku pon suke.. tapi tak gamak nak susahkan, dah lama orang tua aku tu susah jaga kami 5 beradik dulu-dulu.. takkan dah tua, nak kena ngadap cucu pulak.. ye tak?? ehh tapi kena susahkan kan jugak petang-petang.. hahaha.. 

by the way, adam sangat ok pagi tadi.. yahuu! tenang aku meninggalkan dia tadi.. 
takde drama air mata dah arrr.. hahah.. tapi masih bercita-cita menjadi surirumah sepenuh masa..

ehh, ok itu aje, dan aku masih mengekalkan konsep bebelan tak berilmiah tanpa secalit gambar.. 
ttskkkk.. (T____T)


sekian.. assalamualikum..



Tuesday, October 29, 2013

pagi-pagi dah merembes air mata!!



Bismillah..
Assalamualaikum..

wheeeiii.. rindu ai takk.. hahah
aku ni takat jenguk blog je hari-hari
macam "ehh, hi blog.. flying kiss sikittt" 
pastu nyebok tengok blog orang..

banyak je benda aku nak share tapi jejari runcing ni malasssss sangat nak menaip..
haih, mood rajin, where are u haa?! 
(-__-")

ok,
minggu ni kan, ibu (maktok) & ayah (tokwan) takde..
mencutikan diri mereka di langkawi.. 
mencutikan dari menjaga adam tapi menjaga cucu lain di langkawi..
kerlassss matok & towann.. 
kisahnya, mak si shakeel tu ada program kat langkawi.. no excuses!
maktok ngan tokwan mengambil kesempatan laaa 
bercuti-cuti sambil bekerja di luar kawasan...
4 hari okehh.. isnin (semalam) sampai khamis ni.. 

sebelum ni, rutin kami pagi-pagi.. sebelum gerak ke ofis..
6.30 pagi gitu transit adam ke umah maktok dulu.. 
lepas breakfast & mandi.. tak pon just tukar diaper.. 
baru tokwan hantar ke nursery..

so, minggu ni, harus laa kami hantar adam terus..
seawal jam 7 pagi, nursery dah bukak.. 
2 hari ni adam ialah orang pertama yang sampai.. hihih..

nasib laa babysitter Fatin tu baik.. Fatin ni anak tokey.. memang senang sangat urusan dengan fatin ni.. aku jarang jumpa mak dia.. sibuk urusan lain agaknya.. hehe 
Fatin siap tak kisah tunggu sampai 6 lebih sementara kami nak sampai ambik adam.. 
lega! semalam, fatin siap hantar adam sampai rumah lagi..
 sebab fatin bawak adam g jalan-jalan dulu.. 

pagi tadi, sebelum hantar adam, kami singgah kedai jap.. beli air kotak & roti coklat.. umpan sikit.. takut adam mengamuk.. sebab pagi semalam, adam menangis jugak.. tapi tak lama.. nak ikut kami naik motor lettewww.. hahah.. sian adam..

ok, umpan agak menjadi, bagi adam pegang roti tu..
sambil fatin dukung.. adam amin aku.. mula  tangan kiri, lepas ditegur, tukar tangan kanan.. heheh aku macam "okk, mood baik ni" hihih.. 
ai is seram sebenarnyaa.. aku taknak dia ngamuk-ngamuk.. 
sian fatin nanti.. heheh

atas motor, aku sambil tengok adam.. 
adam babai!! tapi muka tak senyum pon.. 
aku balas babai balik.. dia babai lagi sekali..
kami pon gerak slow-slow..

huwaaaaaa..
ok.. dah start touching sebenarnya..
aku cakap gini kat en. B
"alaalalalaaa.. b, sedih laa teww.. tengok adam dok babai.."
hahahah..
gilerrr! pastu dia dok nganjing aku pulakkk.. 
terus meleleh arrr atas motor.. 
(T _____T)

seb baik visor helmet tu tutup abeh muka.. haha
kalau tak mau malu ngan makcik pakcik 
yang dok beratoq beli nasi lemak tepi-tepi jalan tu..
en.B cakap..
"haa, cepat pandai jahit baju semua..nanti amek upah jahit baju je.. bole dok umah jaga anak sendiri"
ehhh.. gituu pulak ek.. hahaha

kalau income rumah sebulan 6-7k memang aku dengan rela hati berenti kerja terus..
cita-cita aku ialah surirumah sepenuh masa! heaven sangatttt.. in shaa Allah... hihih
 




 "PEKERJAAN YANG PALING BANYAK MENDAPAT PAHALA BAGI WANITA ADALAH MENJADI SURIRUMAH.. PAHALANYA MELEBIHI SEGALA PEKERJAAN DI ATAS DUNIA..."






Monday, October 21, 2013

Jangan Mengeluh... Pasti Ada Hikmahnya...




Sharing is caring...
Caring is loving...


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?
QURAN MENJAWAB :
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3 


KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

QURAN MENJAWAB:
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah Al-Baqarah ayat 216 


KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

QURAN MENJAWAB :
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. "
- Surah Al-Baqarah ayat 286 


KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?

QURAN MENJAWAB :
"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139 


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

QURAN MENJAWAB :
"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) , dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah (be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan). " 


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

QURAN MENJAWAB :
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
- Surah Al-Baqarah ayat 45 


KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?

QURAN MENJAWAB :
"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... ?
- Surah At-Taubah ayat 111 


KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

QURAN MENJAWAB :
"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal. "
- Surah At-Taubah ayat 129 


KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

QURAN MENJAWAB :
"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
- Surah Yusuf ayat 12.



** email sharing **



 "Let's Start Amal"

Assalamualaikum =))





Friday, October 18, 2013

Raya Haji 2013 #Part 1


Salam Jumaat!

Seperi yang dijanjikan, hari ni aku nak share beberapa gambar di pagi raya haji baru ni.. tapi sebelum tu, haruslah dihidangkan dengan sedikit mukadimah.. hehehe.. lokasi pagi raya ialah di rumah tuan blog sendiri wahhh.. mari buat wave ramai-ramai.. mood raya haji lebih baik berbanding raya puasa itu hari.. heheh.. ye arr.. aku dah semakin kuat bersemangat.. gigih masak bagai... excited nak beraya rumah sendiri laa katakann.. padahal otak dok ligat pikir, sape laa nak beraya rumah aku.. masak kemain banyak.. huiihui.. pasrah gitu... itu laa, bile kita ikhlas buat sesuatu, mesti Allah mudahkan cara dan jalan.. ye tak.. ke ayat sedapkan hati sebenarnya.. hihihi.. alaaa 1 menu je pon aku masak.. tak de gigih mana pon.. kecohhhhh arr mimie! orang lain siap bukak daun ketupat, buat sendiri taw.. hahah.. bab ketupat, mahap laa banyak-banyak.. aku memang surrender awal-awal.. tangan takde seni.. ketupat je kot.. menda lain so far macam ok je.. haha.. bukannya aku tak teringin nak buat, tapi tiap kali buat misi gagal.. orang lain elok je jadi ketupat betina laa. jantan laaa.. aku?? ketupat 2 alam terus kot.. kekeliruan identiti dan jantina di situ yeaa.. nyampah aii.. hahah.. so, ko peratiiii jelaa orang lain buat.. mak mentua pon mak mentua laa.. aku duduk je tengok dendiam, tak berani nak sentuh.. silap-silap daun kemana, pulut ke mana.. tapi menda lain, yes! aku gigih belajar nak buat.. kalau tak tau pon, hentam jelaa labuuu.. asal cukup rasa, tekak aku kata sedap.. 
lulus untuk jamu orang.. gitewww.. 


udah-udah, moh jamu mata pulak yehh..




terpaksa edit sephia sebab muka aku yang sangatlahhh berseri.. #MataKeAtas 
huhuhu.. ehh, rasanya hadek beradek aku tak penah diperkenalkan lagi kan dlm blog ni..


dari kiri : qhadri (4th), illahazne (1st), Ibunda, Jannah (5th)
2nd ialah Abang, aku haruslaa 3rd.. hee (- -,)V


 okkkk.. free styleeee.. aku pon ngikut je haa.. korea ape kemenda laa pulakk.. aku pon terkinja-kinja jugakk.. sungguh tak sopan.. haishh! 
baby, pliss be good.. dont try inside okehh..


ehh.. jap, jappp.. macam mana nak buat.. hahah. sangkak! ehh, aku memang geli lah tengok baju qhadri tu.. series macam ulat.. tu tak tengok siap dengan kopiah.. haha.. sebenarnya tu baju tradisi orang nigeria.. abang ipar aku bagi dia satu sut.. untunggg laaa #MataKeAtas


 awang kecik ni pon tak pernah inteprem kann.. dah 10 bulan dah pon, kalau tak silap arr.. heee.. namanya Shakeel bin Benjamin Olagoke.. rambut kenteng-kentenggg.. anak afrisia dia ni.. iaitu Melayu + Afrikaanooooo... tapi muka kakak aku pon dah macam afrikano jugak kan.. so, orang tak heran sangat laa kalau depa jalan berdua.. boleh berlagak foreigner.. hahaha.. #MatiklaaaKenaSumpah..



ohhh.. ape menu yang aku hidangkan pagi raya tu.. haaa nin diaaaa... mee rebus.. aku main hentam je buat.. resepi sendiri.. berani ambik risiko tak? sebab memang aku tak pernah buat langsung selama ni.. ibu aku buat pon, aku tukang makan je.. #BertuahPunyaAnak.. (-___-") en.B siap tanya lagi.. pandai ke ni, jadik ke.. hahaha.. aku senyum je.. aku pon tak berani nak jamin.. tunggu jelaa bila dah siap.. kita tengok sape yang makan bertambah nanti.. hihihih..



mee rebus yang mendapat pujian makcik pakcik.. itu aku anggap ikhlas.. en.B pon kata sedap, siap betambah.. okk.. hmm, memang sedap kot.. tapi bila adiks & kakak aku cakap sama jee macam ibu buat.. bermakna memang sedap la tu.. ehh, hampa cuma nak jaga hati ke hape ni.. hahaha.. kalau tak, mak sentap! tahun depan no more open house..


ok.. ni je dulu.. sebab tajuk pon part 1 kan.. bermakna ada lagi part 2.. sebabbbbb.. 
kakak tersayang tu tak email lagi picas dalam kamera dia..
 aku kan menumpang kasih je... huhuh..




to be continue...
assalamualaikum!





Wednesday, October 16, 2013

Luahan rasa hati...


Assalamualaikummmm shemuaaaa..

haihh laaaa..
nape ngeluh pulak cik puan mimi ni... hihih
dah laa lama tuan tanah tak hupdate..
baru nak start, ngeluh pulak ekk.. 
haihh laaaa lagi...

aku nak hupdate cerita jugak, tapi tak kan storiessss je memanjang.. ye tak??
cer tengok entries aku kebelakangan dan mungkin kedepanan nanti..
gambar yilekk!! aku pon boring.. 
pembaca misteri aku pon lagi arr boring kann.. 
hahaha bajet sangat aihhhh!!


salah dua, (bukan salah aku okeh..) punca ketiadaan gambar; 

1.
kamera kesayangan dah berbulan sebenarnya tersadai.. 
3 tahun dah aku usung kehulu kehilir.. tapi
DIROSAKKAN OLEH ANAK KESAYANGAN! 
haihhh laaa..
nak marah pon tak berguna.. marah diri sendiri sebenarnya
bila tanya kedai boleh repair tak.. 
harlemmmm shake.. dia suh beli baru je..
hmmmn mintak mahap laaa.. 
aku terpaksa ketepikan niat suci..
kena dahulukan mana yang dahulu penting..
yea! keperluan atau kemahuan..
aku kena menimbang tara dulu setiap satu benda yang aku nak beli..
pfftttt..
walaupun hati meronta-ronta.. adesss..
sangat kepingin iniiii..


sony nex 5n 
*mr. google


2.
Tab aku pon buat hal..
usia dah menjangkau 2 tahun..
bateri pon dah kong arr..
memanjang nak kena charge.. 
baru boleh on..
kalau kat ofis gagah arr nak on sebab pakai usb je..
balik rumah, tersadai jugak..
asal cabut je usb /  charger..
pluppppp.. padam!
grrrr... tensi wehhh.. 
bila ntah nak beli bateri baru.. 
ehh, ke aku patut beli hp baru je.. heheh


it's all about the MONEY!!
money come to mama sayangggg..
plissss... 
#meroyan tetiba


feeling sangattt kann..
*mr. google




bertabahlah si hati..
(-____-")



**ehh, tapi pasni ada kot entri raya kemarin versi bergambar..
ehsan kamera orang je pon..
tak belek-belek lagi.. sabau yea..




Thursday, October 3, 2013

Kisah Seram Suatu Pagi...




Ini kisah di awal pagi semalam..
Ketika dalam perjalanan menuju ke tempat kerja..
sedang laaaa aku asyik layan perasaan, berangan macam-macammm..
tibaa-tibaaa!!!
lamunan ku terhenti.. (sila nyanyi sendiri)
aku tersentak gara-gara en.B hilang sedikit kawalan motorsikalnya..
bukan sebab langgar anak bunian ke hape.. heheh.. takde unsur mistik pon..
tajuk je nak seram.. (-__-")
 
tayar pecah rupanyaaa.. sedikit melelong..
nyaris terkena awek-awek vietnam yang sedang berjalan kaki menuju ke tempat kerja..
mujur Allah lindung kami dan mereka juga.. =))
tapiiii..
dalam masa yang sama kedengaran bunyi dentuman yang agak kuat..
aku bajet bunyi dari motor kami ni laa..
en.B toleh tengok belakang..
aku pulak perasan yang awek-awek vietnam semua tengok ke arah belakang kami..
aku pon laju-laju toleh,
tengok-tengok sorang hamba Allah ni, sudah jatuh motor dia.. motor tergolek.. dia sempat bangun..
astagfirullahhhh.. istigfar aku..
barangkali hamba Allah tersebut brek mengejut gara-gara motorsikal kami melelong tadi..
tapi Allah lindung hamba Allah tadi juga.. 
Alhamdulillah, syukurr =))
sebab dengan keadaan traffic yang sibuk, banyak kereta dan motor.. kiri kanan..
ngeri kalau nak bayangkan..

pastu, tolak motor ke tepi, parking bawah pokok..
sambil tengok jalan, ade ke sape-sape yang dikenali lalu..
heheh..
celah-celah tu, aku nampak sorang apek cino kua umah die,
dok belek-belek motor..
rupa-rupanya sebelah kami tu, kedai motor..
Allah hu rabbi...
Allah tunjukkan jalan untuk kami..
pukul 8 dah mula start kerja apek ni..
sembang punya sembang gitu gini..
tayar memang kena ganti baru, tak boleh buat apa dah..
alih-alih en.B cakap kena try survey kedai lain..
takut mahal kat apek ni.. 
ye arr.. dah laa awal-awal buta, 
takut apek ni ambil kesempatan laa bila time terdesak gini kan..
ok tak pe..
aku tak kesah macam mana pon tak pe..



tapiiiiii..
dengan tiba-tiba perot meragamm!!
jenis yang tiba-tiba datang memang tak dijemput langsung..
nak syuhh..syuhhh pon tak mampu..
ko boleh bayang tak..
ohhhh.. memang tak menahann.. gilak!! #bopoloh-poloh denn haa..
pastu try call offismates yang masuk 8.30..
dengan harapan, boleh kami tumpang sampai ke komtar..
sorang call tak jawab, sorang lagi masih jauh lagi dari lokasi..
huwaaa...
ehh tidak laa nak tunggu jugak kan,
ada gak yang berry dalam seluar nanti.. 
en.B tak ngaku bini pulak nanti.. hahah
so, kami jalan je kaki..
nak laju tak boleh, mengah dengan bawak perut berbaby ni lagik..
nak menahan terberry lagiii.. aiyooo..
berdoa je laaa..
kami borak-borak santai sambil jalan-jalan pegang tangan.. #auwww..suwitt sangat..
destinasi yang dituju ialah Klinik Kesihatan sebab aku ada monthly check up..
nahhh.. menapak jalan sampai sana.. #fuhhh..lap pelohhh..
lagi dekat nak sampai lagi tak boleh tahan.. saiko betol laaa perot oihh..
singgah masjid tapi kunci lagi pintu nya.. 
matik laaa.. 

ok..ok.. memang menguji.. 
masa tu jalan tinggal en.B kat belakang dah..
tak de masa nak romentik-romentik lagii.. hahah..
akhirnya, setelah hampir setengah jam berjalan,
kami tiba jua di destinasi cinta 
legaaaaa....
kahkahkahhhh..




sekian, kisah tak senonoh aku..
ok, nanti continue story check up 5 mths pulak..
daaa..diiii..duuuu...
 

 


Tuesday, October 1, 2013

333.. nombor bertuah hari ini..





haa, jangan nak tahyul sangat yehh..


**sila lihat widget chenta hati sebelah kanan blog terlebih dahulu

.
.
.
.
.
.
.
.
.




aku baru perasan widget percintaan di alam perkahwinan aku bersama en.B adalah selama 3 tahun 3 bulan dan 3 hari.. wheehuuuuu!!.. laju-laju btaw en.B.. tapi maaflah, takde nak makan indah-indah kat lua yea.. hahaha nanti bajet larikk laju-laju.. susah nak kejar balik.. ppffttt.. #kesat hingus, srrooottt 

 tapi kan.. orang laki memang banyak cenggini kan.. yang event penting-penting pon macam tak boleh nak ingat.. tak nak ingat atau saja buat-buat lupa atau memang tak payah ingat.. tak penting kot.. hahah.. boleh pulak en. B tanya, akad nikah ritu lepas zohor ke asar... #pasrahhhhhh 

.
 .
 .
 
ni baru 3 tahun kawen..
30 puluh tahun lagik, jangan lupa aku sudah laa ehh..
hehhe




psstttt... Ini Baik Punya Projek!




hihihihihhh.. #tersipu-sipu malu
skang ni aku terlibat dengan projek baru... haa, projek ape tu? 
jeng.. jengg..jenggg..
saspender sangat khennnn.. 
tapi takde melibatkan dato-dato okeh, 
projek kecik-kecik jeww..
heheh



gini,
aku ade mesin jahit yang berusia 1 tahun.. masih lagi setahun jagung.. baby corn giteww..
mesin cap janome, epal punya.. berhempas pulas nak beli ko tauu.. naseb en.B merelakan pembelian yang harga nya.. fuhhh.. riban jugak laaa.. phewww #menitik-nitik peluhhh

kire kalau beli mesin tu, nanti bole g kelas yang epal buat.. macam-macam yang dorang ajar.. baju kurung, kasut terompah, patchwork, tudung, sarung bantal, cadar segala macam lah kire nya.. takde yuran bulanan.. cuma setiap projek tu kena bayar untuk beli bahan je.. aku cuma sempat belajar jahit langsir je haa.. pastu tergendala sebab kes gugor tu.. huhuu.. maka terus terbantut mood keseronokan menjahit.. mesin tu pon terlantar je dalam kotak.. siannnn

nak jadi cerita, sejak mengandung skang ni, mood menjahit aku dah kembali pulihhh..excited mak! tapi malas nak g kelas.. alaaa.. acanerr tu?? naseb baek laa ade officemate aku sorang ni pandai jahit baju kurung.. aku menuntut dengan die arr.. heheh.. sebab takde anak pompuan lagi, aku start jahit baju sepupu kecik aku umo 5 tahun.. heheh.. belajar buat kecik-kecik dulu beb! kain pon tak yah beli banyak.. hehehe.. dah terer baru aku nak buat baju sendiri.. pastu verangannn.. amek upah jahit baju kecil-kecilan.. customers tetap harus lerrr family aku kannn.. berani tak nak hantar kat aku.. muahahahah!! #aku memaksa kau terpaksa

pastu dah terer, ada butik sendiri pulakk.. baju macam-macam pesyen bole jahit..  tapi takmolah.. aku nak guna konsep pakaian syariat.. saham kita bersama.. boleh giteww? heheh.. wahhh! kerlasss ko mimi.. menggunung sangattt... takpe takpe.. verangan itu penting, salah satu pemangkin semangat sebenarnya.. kann? hahah.. yelah sangattt
inshaaAllahhhh.. aminn.. doa-doakan laa cita-cita murni aku ni yee..

 



nanti aku share gambar yehh.. baru je siap semalam.. adek aku siap menghanjingg menghancingkan aku lagi.. katanya kepada hadek beradek yang lain..
 
"kalau nak bagi kak mimi jahit, tempoh siap untuk baju dewasa 5 tahun dan kanak-kanak 3 tahun..." 



 pffttt.. whatt daa.......  (fill in the blank) 
hang siap ayie!! hang tunggu, hang tunggu..