Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Thursday, January 30, 2014

#Week38 : Hari-hari terakhir...



ehemm..ehemmm..
assalamualaikum dalink-dalink...
hihih..
ehh ada lagi makcik ni yea.. 
ingat dah kebabomm.. (^__^)
heee..

sabar okehh.. aku tak ready lagi..
latest date yang doktor bagi ialah 09 Feb 2014 (Ahad)
adam itu hari check in hospital ahad jugak, 
8hb mei tapi bersalin 9hb.. 
2 minggu awal dari EDD.. means week38..
huihuiii..
adik nak ikut jejak langkah abang jugak ke?? hihih

so, hari ni last aku kerja..
minggu depan dah start cotiiiii...
yabedabeduuu.. 
tak larat dah nak heret kaki mai ofis..
jalan dok senget-senget teruk..
malu oihhh..
(-__-")

doakan kami selamat yehhh..
mudah cepat dan selamat..
gitewww..

in shaa Allah..
kalau berkesempatan
aku akan update.. 
 

 

Wednesday, January 22, 2014

ehhh.. lama tak update? mak buyong dah meleTOP ke..



assalamualaikum.. hikhikkk.. 
hulaa huppp..
lama sungguh tak berhupdate (- -")

tapi rini excited nak share apa yang aku dah berjaya siapkan sebelum 
meleTOP bulan 2 nih.. ingat tak entry haritu ?? heheh
mari kita lihattttt apa yang dah berjaya aku buat...

.
.
.
.
.

Set tilam untuk my baby tecikk ni... yeayyyyyy.. 
finally berjaya disiapkan!!
hipp hippp horreyyyy ~~(^__^)~~




1 tilam, 2 bantal titowww & 2 bantal dakap (fully kekabu)





kain kuning tu beli kat kamdar aje.. english cotton kalau tak silap.. adeh baru lagi beli tapi dah lupa.. yang haiwan-haiwan tu cotton flannel, diterbangkan jauh dari china.. hikhikk.. beria tak aii?





close up! warna kuning menjadi pilihan.. play safe gituuu sebab gender tak boleh dipastikan oleh doktor.. aku tak buat 3D 4D pon.. baru suprise! heee

.
.
.
.

next!!
ialah barut baby.. saya suka! saya suka! syioq sendiri.. hakhakkk
puas bila boleh buat sendiri.. ape guna beli mesin mahal-mahal tapi tak guna.. ye tak?? 
buat 10 helai je.. sebab yang abang Adam hari tu masih ada lagi..




material - cotton cloth baby diapers.. boleh buat lampin, tapi aku buat barut.. hehe.. dilapik dengan cotton putih yang buat baju budak sekolah tu.. yang printed tu pon dari china jugak.. 





5 corak & warna yang berbeza, 
1 corak aku buat 2 helai.. kihkihhh.. 

.
.
.
.

okeh.. ini ialah wardrobe baby.. giant mari.. mula ingt nak beli almari kayu untuk budak-budak tu terus.. boleh guna untuk simpan baju adam sekali. alih-alih beli yang jenis kain ni je.. penjimatan perlu dibuat jugak.. hehhe.. ada 2 warna, 1 lagi pink purple tapi yang sangatlah light.. en.B kata colour tu masam sangat.. dan bukan ada compartment macam yang dark blue ni.. tapi mula tu aku nak jugak pink tu, teringat pulak baby coat pon dark blue.. so lets choose blueeeeee.. 






cukuplah ala kadar untuk simpan barang baby buat sementara.. baju baru pon beli sikit je, sebab jantina pon tak berapa boleh dipastikan, maka ada sikit aku beli ala gegel, ada jugak sikit ala boboi.. heee.. tapi harap-harap gegel laa kan..  ehehhe

.
.
.
.

Juga bilik berpantang berwajah baru!!


haaa! hikhikk.. seb bek permintaan dilayan en.B tanpa banyak soal.. TQ bearrr! aiilaabiuuuuu.. aku pilih warna pink lembut.. brand Sani Cora 5L RM35 je.. kod pink eye kalau tak silap.. aku suka! rasa gadis-gadis giteww.. hahaha over, panggg nak!! jam tu pon baru jugak, kecik tomey-tomey hangattttt.. saja pilih biru.. kontra sikit dengan dinding.. RM7 je kat Romantika sebelah rumah aku.. eh, nak btaw jugak ke.. (- -")


.
.
.
.
.
.
.
.



ini laa workstation aku! hihih.. sementara waktu diletakkan bersama dalam bilik berpantang ni.. bilik yang dah rupa macam stor belum dapat dikemas sepenuhnya.. pening tengok! uhh..





tudiaaaa! kaki yang dah membulat!! kalau surut ni, orang cakap nak dekat bersalin dah.. OMGGG! aku macam tak ready lagi... fuhhh! #lappeluhlajulaju




#next mission ialah siapkan nursing pillow sebab ada kain & kabu lebih lagi.. 
baru start potong semalam.. harap sempat siap.. 
oh yea! juga bedung baby, kain dah lama ada, tinggal nak jahit je.. 
mood menjahit, sila jangan kelaut sudah! hihi




nanti kita story lain yek.. papaiii