Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Friday, June 29, 2012

Minah Rempit


AsSalam Jumaat kawan2..

hee, for the 1st time aku p keje hari ni naik skuter..hahah..giler kentang rr!
dah la aku solo 2 hari ni kan, ape lagi..mengambil kesempatan rr..hehe

ehh sebenarnya aku terpaksa balik lambat petang ni, beh tu kalau lambat bridge akan jadi sangat jem strawberry.. sampai ke malam pon dok jem lagi.. 
aku malas nak lalui masa berejam2 tu sorang2 dalam kereta, adeii (T T) 

jadi, aku drive & parking DAP kat seberang. member aku mai amek.. 
senang cite.. teruja beb!


jom usha picas..



 hamboih..hamboihhh..time ni da smp ofis, 
muka tak leh blah


en DAP nun di sana..duduk elok2 yea.. hee


 car park, sunway carnival


beratoq kat tol bridge


cantek sgt! syioqq..




owner of PKE 214, ms sity kholijah..
nak amek gambar muka tapi dak ni pemalu sgt 
 #mataketengahkakikedada#

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



atas moto..
hover ai, sengeh sampai ke telinga ('____________')
menggambarkan keseronokan yang tak terhingga!!
#gigikenesoroksebabsengetbenget#


 tak sabar dah nak berulang dari sp nnt ni B!
kita rempit sunggoh2 yea.. ('',)


sekian..











Thursday, June 28, 2012

Best Man Win!


m.gedek VS m.nasir

who will win?
.
.
.

hahaha, lawak rr uncle gedek ni.. 
part yang paling sama tang 'kerut' tu laa kot..
 adeiiii.. 
ehh, kalau misai a.galak macam mana lak rupa uncle ekk.. 
hee (",)

 






Wednesday, June 27, 2012

Sayang Bini, Tinggal-Tingalkan



Biar rindu asal
tak jemu,


biar kasih asal
  tak sedih,

biar cinta asal
  tak terseksa,


biar sayang asal
tak hilang,

biar berpisah asal
hati tak berubah..

.
.
.
.
.
.
 
uhuuuukk (T T)
esok en hubbito nak p tengganu dah.. 
2 hari lak tu..
macam mana nak lalui malam-malam tanpa dia..huhu

ehh, sebenarnya, macam mana nak pujuk adam muqri kalau dok teryak malam-malam..hubbito je yang terror pujuk..hahaha.. 

ok,ok.. tak lawak yea.. (- -") 
aku memang tak pernah kena tinggal lagi pon selama kawen ni..
adeiii.. siang malam dok berkepit je celah ketiak..hmnnn..




....aku sepi~~



Penyakit Pelupa






Fuhhh! (- -")7 #sambilgarugarukepala#
Pagi-pagi hubbito da bikin ai sakit jantung..adeiiii.. 

nak dijadikan cerita nya, pagi tadi sebelum g keje, aku singgah kat kereta dulu, amek stok tudung/pashmina bagai kat bonet nak bawak ke office laa..da pilih semua, aku tutup bonet then cepat-cepat naik motor sebab dah lambat..lagipun aku dah 2x merah dah bulan ni (- -") theee~ rosak reputasi ai kalau kena tukar kad hijau..huahuahua.. ehh, termelalut pulak..

beh tu aku memang tak check dah kereta kunci ke tidak #mangkukhayun#..
pulak tu tak ingat langsung tang kunci kereta..
adoiii..hubbito pun tak mintak..haha..
haa! elok laa laki bini makin susut ingatan.
 ehh, jangan sampai lupa ai ni wife u suda la yea en hubbito (",)

nasib baik laa radzi baik yang sudi ambilkan kunci tu..kira hebat la kan mata si radzi ni, kunci hitam kat bonet hitam pon dia masih nampak..haha
tapi kan kalau laa penyangak yang jumpa, mampoihhh! hilang tudung ai x kisah ok, kalau blacky tu yang hilang.. aku teryak ayak mata dara sekali pon memang tak guna dah..sobb..sobb T T

memang simptom-simptom lupa dah makin hinggap, sejak-sejak lepas beranak ni kann..huhu. betul ke, orang kata bila beranak salah satu urat kita putus..sebab tu cepat lupa.. ni aku baru beranak sorang, macam mana lagi 4 orang aku nak beranak ni.. gulpp! #pitammak#

ehh! aku sudahi bebelisme kali nih dengan ucapan ribuan terima kasih..
assalamualaikum wbt


 yang asek lupa,

(@_@")








Monday, June 25, 2012

Usahawan Muda Mudi

19 & 20 Jun 2012
 Himpunan Usahawan "JOM NIAGA"
Uitm Merbok, Sg Petani, Kedah
.
.
.
.

ada haku kesahh! cite da basi, tp nak story gak.. miahaha (- -")
minggu lepas member aku si nisa roger kata dia dapat tapak kat ekspo uitm ni haa..dia ajak join sekali..apa lagi, nak la try jugak kan..ingat senang ko, nak dapat tapak ekspo, free lagi tau.. 

sehari sebelum tu, kelam kabut rr cari menatang besi, hanger, kepala patung bagai kannn..#mood:exicted gila babas#

jom, layannnn picas!
.
.
.

abang aji the tokey


senyumlah..senyumlahh ahaii cek mek molek~~ 
#pang sebijik#


hihi, 1st customer..alhamdulillah..


kerlassss ko anne! siap ngan ray ban gitu..
nanges sis illa tgk T_T


peace yo! 
opss..lubang idong tetap menjadi pojaannnn..


okeh, ai nak balik jap..rindu adam muqri!


patner ai kena tinggal sorang2..siann..huhu


yea adik2..mai2,pakat ghumunn..


ewahh abang aji..syioq ke?? sila abai perot ai yang macam 3bulan, nanges T T
ehh salah baju, tahu!



partner ai, nisa yang hot2 heat gituuu..
ehh2 abang jeruk da tutup time ni..haha..ampun nisa yea (",)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Owh, luv u lah B! hensem sgt..
#rasa nak gigit2 je haa!#














Wednesday, June 20, 2012

Anda Berjaya, Anda Kaya!!



Woww! tajuk entry tak agak-agak..kaya laaa sangattt kann.. haha #mataketengahjelirlidahketepi#


memandangkan kisah ni (16062012) pon dah agak basi, aku pon malas nak story panjang-panjang..hehe..so layan gambar jela ekk..


muka-muka usahawan muda..semangat!


nasi lomak bonda..bfes dalam kereta je..


@ lobby


todiaaa! mentor kami..


registration


 after program, erkk! pasepa muka TUJUH sis illa oii..


sis illa muka TIGA semula..idea bisnes mencurah2..
sangattt..#mataketengahjelirlidahketepi# haha


register untuk next Advance Marketing Power..Mampu??


Ko adaa??


Terbaek wok! 

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu  DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika  di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.


Amin Ya Rabbal A'lamin..InsyaAllah, 
Hanya Allah Yang Maha Mengetahui tiap-tiap sesuatu itu..












Friday, June 15, 2012

Jantung Hati

al-kesahhhh..di suatu malam yang hening..


Lokasi : KFC Tesco Tg Bungah
Tarikh : 14 06 2012
Masa : 1030 malam (rosak diet makk)


 Letak depan upin ipin, teruss waaa!! 
kalau tgk kat tv, sengehh memanjang.. 



 excited!


 ekekeke!


hmnn..


 errkk!


 alaahaii..anak bapak

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


umuaahhhh! luv u ayah..
thanx sbb belanja kami makan kfc..




Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday






 my lil' hero Adam Muqri..












 

Tuesday, June 12, 2012

2nd Wedding Anniversary



04 jun 2010- 04 jun 2012
 .
.
.
.
.
.
 
pejam,celik..pejam,celik 
kejap je 2 tahun da pon kami melayari hidup sebagai
pasangan suami isteri dan dotdotdot.. erkk #pitammak#

so, sebagai mengingati tarikh kerabat tu, aku pon buat laa simple candle light dinner haa.. 
pepagi buta da bangun p market beli bahan nak masak..pastu on the way nak pulang tu, singgah kedai borong bunga, konon nye nak kasi romantika di tampoi skett.. (",) so beli laa fresh flowers..

1 jambak rose RM17
1 jambak bunga putih snow RM10
1 vase free sbb menang bowling family day

start deco bersama cik mimie!!

buang daun2 roses tu, kasi batang pendek sket, then campak dlm vase..siapp!! kiranya bila hubbito balik keje ptg tu ada bunga jelaa..and dia x rasa aku nak buat suprise kot..heheh



**cina tu pesan boh air sejuk dlm peti ais kalau nak bagi tahan lama..mak mentua penah btaw jgk boh ubat kuat panadol.. ngeee



meh aku story secara ringkas macam mana majlis ni berlangsung..

7pm - 8pm : start masak2

8pm - 815pm : kebetulan adam muqri da mengantok & tido awal (legaaaa..haha)

830pm - 845pm : bila dengar azan isya, aku suh hubbito p solat kt surau & naek lambat sket..heheh.. apa lagi start setup2 deco2 semua laa..pasang lilin bagai..

845pm : alamakkkk..adam muqri bangun pulakk, bagi tido pon xmo daaa..alahaii anak..

9pm  : hubbito pulangg & suprised!!!


ehh suda laa..melugai tekak kot baca byk2 kan (- -")7
layan picas jea k..




lilin deco I LAP U - siap senget2 & tumpah2 da sbb tunggu hubbito lama sgt..




sepsi x..haha


tumbler for hubbito - MY EVERYDAY HEROES


homemade menu ntahpape 
ayam percik diraja + nugget cincang + coleslaw


ok la tu kot, hubbito siap tambah 2x..haha..
& last pic untuk entry kali nih..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

my superheroes

haha sempoiiii..aku suh salin baju len xmaw..hambekkk, 
 candle light dinner ngn baju family day + kaen pelekat + kepiah 

owhh anakk mmg xbagi chance langsung.. (- -,") 



i love u lah bear!
 till the end of my life..insyaAllah..aminn






Monday, June 11, 2012

Berbelog BerJemaah

 **pic google - xde kena mengena sgt pon ngan entry (--")

eh..ehh tetiba kan, rasa rajin skettt nk hupdate belog best basi ni..hihi,
ahaa! ni pon gara-gara cik noryday ehh norida & cik fiza.

depa ni officemates aku laa.. so utk kurangkan menyembang ++ gelak mengilai2 #matiklaakukenakutok# bila keja suma da siap, xtaw nk buat ape..belog la jawab nye..haha,

tambah pulak, geng mengilai suma da kena pindah p bilik laen, aku tercerok laa sorang2 dok sunyi sepi..sob..sobb (T_T)

meh pakat folow memolow la yea..haha

eida - http://muahxmuah.blogspot.com/
fiza - http://maldonasalku.blogspot.com