Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Tuesday, April 16, 2013

Cuti-cuti Malaysia - Sabah (Part 3)



okehh, kepada pembaca rahsia yang setia menanti,  nah!! ini sambungan nya.. harharhar (ade ke??)
Boleh refer Part 2 yang sebelum ni yea.. =))

hari ke-2, isnin 8 april.. pagi-pagi siap untuk meneruskan perjalanan ke kundasang.. kundasang ni ala-ala cameron arr kalo kat semenanjung.. tapi berganda-ganda lagi best nya.. hoyehh!! hoyehhh!! tak sabar nak mengigil..kehkeh

 ready!
amboih, kemain ye dak kicik ni.. terima kasih kepada tab, menyelamatkan keadaan daripada hura-hara sepanjang perjalanan.. bukan boleh caya dak ni.. hahah


 lokasi pertama - Rumah Terbalik

 "ibu, asal huruf terbalik nih?? "

 macam comel je si ibu ni kan.. adam pon terkesima.. haha

 
 dari kiri : kami, norida (single but not available,, ehh??), reeno, anas, ija n adam syafiq!

 
baik-baik, satg tekelua rombon..haha


 merpati dua sejoli..dato' + datin merasmikan pembukaan rumah terbalik

sepsii duck face dari suami..




ok, abes dah, cepat-cepat gerak nak singgah pekan nabulu, ehh sebut betul-betull NABALU.. kihkih

kinabalu okeh belakangg tuuuu.. teruja, teruja!


 baaa! oh, yea perkenalkan slua kuning tu zaidi, bajet retis sangat hang nooo... haha

 pokok bunga tebalik.. pandai-pandai je aku boh nama..hehehe

ok, let's shopping!! antara tempat yang barangnya murah-murah..
 harus laa sambar sebarang dua..

 
 haa! lihat, tshirt selai utk B, rm15 ajo, material cotton. nyesal lak tak beli lebih.. bajet nak beli last day di KK, tapi paling murah RM20.. huuu.. T T

sumpit pulakkk.. deco..deco

 yang raga bulat-bulat tu pon murah compare ngan tempat lain.. tapi tak beli pon.. nyesal lagik!

 ini lagi satu, yang dibeli.. deco bole nak bawak pon bole jugakk.. B mau ke galas??

 
 ok, gerak-gerak-gerak khasss.. hihih, gerak lagi, singgah pekan kicik, deretan gerai jual buah-buahan. aku perak tengok buah nona ni.. 29tahun baru tau ini rupa parasnya.. isi dalam pulak umo bape baru bole rasa.. haishhh T T


 macam-macam adooo

 singgah pekan ranau, mau makan tengahari, pak supir bilang, kedai ini paling sedap makanan nya.. B punya, daging itam manis tu sedap!

 and yes! memang sedap, aku - nasi ayam.. adam makan main-main je, haih geram tol!

 ok, sambung gerak khas.. En Mo tu beli kat pekan Nabalu.. manjer sangat anak teruna aku ni haa..

 rajin baca buku lak tu..haha, bacakan utk En. Mo agak nya


 singgah lagi, katanya nak tengok bunga raflesia..


 redah sungai bagai.. extreme sangat.. mujur van kami naik tu berjaya melepasi..

 belakang rumah ni la..

 nak masuk tu, sorang harus la bayar RM20.. ho makk aihhh.. mahal nak mammm.. sudah nya, aku bertenggek jela kat lua, yang masuk 3org je.. kita bluetutttt je gambar nye nanti..bolee? haha

 gerak lagik, sampai di hot spring.. masa ni dah jam 3.30 ptg kalau tak silap.. adam pon tido lagik..

 cik siti wan kembangggggg.. oppss! haha


 atas tu depa buat 1 bumbung, 4 kolah.. ko nak berendam, bukak paip air panas, pastu ko bukak laa paip air sejuk pulak kalo nak bagi suam-suam kuku, aih, macam dalam hotel je.. bukan nya original pon.. heh

 aku ayu bersimpuh je tepi kolam..

 baes arr cagu bercampur baur..haha,  bulus-bulus sume gugur di medan perang..

 okeh, kaki da suci, jom berangkat!!

 
 last destination untuk hari ni, desa castle farm!! wohooooo.. the best place ever lah.. tak caya, jom layan picas-picas bawah.. oh yea! sila jeles banyak-banyak..harharaharharh

 mula-mula kita tengok dulu lembu-lembu ni, sopan santun je haa.. beratur tunggu turn nak makan dan pam susu.. bagus kan.. muhasabah diri yea manusia-manusia sekalian.. sabar itu separuh daripada imannnnn.. heheh


 adam teruja gilak!! sebok kehulur kehilir tengok lembu sekor-sekor yang ada tu.. hehe

 sambil makan eskrem sedap! padahal sama je macam kat mcD.. hehe, eh masa dulu laa, skang aku dah pencen makan mcD daa.. haha

 ok, ini baru sikit.. ada lagi yang cun..






 ok..ok.. lagi sikit nak sampai..

 faster adammmm! fasterrr..

 haa.. tuuu.. ape tuuuu??
 calf pen.. aku yang hover! haha

beli rumput singgit, pastu bagi ar makan sendirik..


nah si puteh, makan kenyang-kenyang!


 cukup tak si puteh?


 ok, last untuk kamu pulak..

 
 burrpppp! terima kasih..pose majerrr untuk semuaaa.. auww! hensem sangat kamu..

 
alo looo loorr.. cute! peribahasa yang sesuai "anak lembu di sabah disusukan, anak dirumah nta makan ke tidak ye"


ok, sediaaa untuk lebih jelessss
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mulaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1
.
.
.
.
.
2
.
.
.
.
.
3
.
.
.
.































 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

  

1 Malaysiaaaa!!

hahah, kempen kuat sangat dak kicik ni.. 





ok.. jeles tak?? jeles tak?? 
nanti ada lagi.. tunggu yehh kamu-kamu semuaa..








3 comments:

  1. bestnya gie jejalan...bila nak merasa entah la...huhu..apa pn nice picture

    ReplyDelete
  2. jom eika, organize JJCM utk geng upen lak..heheh

    ReplyDelete