Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Thursday, September 19, 2013

I'm Expecting.. Alhamdulillah




Assalamualikum readerssssssss.. hahah.. macam banyak sangat bunyi nye kan.. poyo! 
tapi ai taw ade je yang tertunggu-tunggu new entries dari aii.. 
muahahahaaa #kelip mata laju-laju 

hah! apsal aku senyap menyepi je kan kebelakangan.. last entry ialah pada bulan 6 ritu.. 
wahhh.. lama laa sangattttt.. sikit lagi boleh lupa terus email password bagai.. hehee (-_-")
nak taw tak.. nak taw takk??!  ehh, ade ke orang kesahhhh pasal ko mimi oihhh! hahah.. 
poyo lagi! 

ekceli, ai is tak de mood langsung nak ngadap belog selama 4 bulan yang lalu akibat perubahan hormon yang ketara iaitu simptom kemengandungan yang agak teruk.. heee.. 
yes! im pregnant now..
yeayyyy!! alhamdulillahhh.. syukur sangat.. Allah mudahkan dan murahkan rezeki kami melalui anak.. gitewwww.. #senyum-senyum kuceng

meh, aku nak share satu android application yang aku sukerrrr sangat..
I'M EXPECTING (pregnancy apps).. aku start guna apps nih bila dah confirm ngandung.. siap bole tau due date.. tapi make sure kena taw average cycle period length kita & tarikh 1st day masa last period kita teww.. haa.. macam aku senang sikit sebab cycle length aku memang betul setiap bulan, so kalau lambat 1-2 hari tu memang in sha Allah lah akan +ve.. hahah.. sebab dah 3x aku ngandung, memang 3x tu jugak arr peyed lambat 1-2 hari aku terus zassss, check sendiri.. keputusan memang tak mengecewakan.. hakhak.. ehh, macam malu tak? mihmihhmihh... 

ehh, terlajak sikit citer.. haa, so expectation due date aku ialah 14 februari 2014.. menurut apps ni lah.. ikut lah nak caya ke tak, tapi last month check up dengan doktor pon die cakap "eh, betulkan tahun depan 2014, sebab macam cantik pulak tarikh due awak ni.. 14.02.14" gitewwww..
#selak shawl laju-laju



tak kesahlah bile pon kan.. janji sihat dan selamat semuanya..... aminnnn.. doa kan aku yehh! 



pastu, ade jugak info-info mengikut minggu.. macam aku sekarang ni baru 18 minggu.. ehh, baru ke dah? heheh.. 4 bulan lebih arr kan..apps ni btaw arr ape perubahan-perubahan yang berlaku pada badan kita.. tapi tak semua laa.. sape rajin google ar sendiri.. banyak lagi info lain yang boleh kita tau..



ada jugak info pasal baby kita! sekarang ni baby aku sebesar bell pepper atau nama lainnya capsicum atau melayu kata lada benggala.. ehh, yea kan? heheh.. bole bayang kan ko amek capsicum tu try letak kat perut, alaa tomeii-tomeiii angatt kan.. dia btaw jugak ukuran besar & berat baby.. apa yang jadik, anggota badan mana yang yang bertambah.. pastu, siap ade gambar scan baby masa minggu tu.. lebih kurang gini laa baby 18w aku.. 


 

alaaaa..nommmnoommnomm... baby oh baby.. hee


acaner? ok x? bagi aku apps ni ok laa.. sedikit sebanyak membantu ibu yang bizi macam aku (bizi la sangatttt!) untuk mengambil tahu apa perubahan-perubahan yang terjadi dengan pantas.. walaupun info sikit, tapi masih berguna! ye tak..


ok, babai.. ehh, kalau aku rajin, nanti aku citer simptom-simptom yang dialami semasa trimester pertama hari tu.. agak berbeza dengan 1st pregnancy.. hewheww..
wait for my next update!!





1 comment:

  1. hahhahahhaha..tahniah tahniah mak immi..eh..jangan lupa cite yang silap kira tu skali ek..ingat sampai bila bila..

    ReplyDelete