Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Thursday, June 5, 2014

Cuti cuti chintas sebelum bersalin haritu..


assalamualaikum..
wahhh.. dah basi pon tetap nak cerita jugak kannn.. dah lama gambar terperuk dalam draf, daripada biarkan terus terkubur mari kita abadikan cerita percutian pendek kat sini.. masa nih aku 7 bulan dah rasanya.. en.B saja-saja booked rumah penginapan kerajaan..  alaaa.. bukan jauh pon, penang sekentut je pon.. hahah.. dah laa hari-hari ulang alik keja penang, bercuti pon penang, blergghhh.. hahah.. i love penang!! #penangdihatikuselalu amboiii sangat.. lagipun, kesian adam, asyik terperuk je.. kalau tak kat rumah kami, rumah maktok dia, sekolah dia.. budak pon tension tau.. tak tengok dunia luar langsung.. so, jom kita  bawak mandi manda laut sikit.. jom jom jom...




tengah hari baru keluar rumah.. sebab pukul 2 baru boleh check in.. recharge energy dulu dalam kereta..



aku excited sangat.. even lalu highway tu hari-hari, tapi rasa macam highway tu aku tak pernah lalu langsung.. macam kat negari lain.. over kan perasaan gembira aku ni.. haha! sebab lama gila kot tak berjimba sefamili.. walaupun dekat, aku tak kisah.. janji tak tidur kat rumah sendiri.. hahah.. 


punya susah nak jumpa gambar selfie sepanjang mengandung ritu.. ntah, malu kot.. rupanya pembawakan baby girl! hehehe..


setiba je penang, zasss terus ke astaka gurney.. lama tak pekena pasemboq sedap + ayaq sirap nyoq.. menitis ailio.. slurpppp! pas makan terus p ambik kunci rumah..


taraaa.. ini view dari dalam rumah. lihat! lihat! turun tangga tu sikit.. terus terjun laut.. masa sampai tu air sedang pasang.. memang hampir mencecah tangga.. syioq.. adam lagi lah terkinja-kinja.. tak menyempat nyempat suruh bukak baju.. nak pakai swimming suit dengan pelampung dia tulah (- -")
tak banyak sangat gambar dalam rumah.. tapi puas hati laa.. rm100/night.. banglow punya besau, 1 bilik bapak besar kat bawah.. 2 bilik atas.. siap ada beranda luas lagi.. kat luar banglow tu ada tempat utk bbq.. kalau hangkut family ramai-ramai bbq memang best! kena angin laut malam-malam, fuhhh.. kena booking lagi nampak gayanya lepas ni.. heheh


malam tu just keluar dinner je.. mula ingat nak g cuci mata kat feringgi night market.. tapi malas pulak.. aku pulak tak larat nak jalan.. nak usung adam lagi.. jenuh bersilat dengan dia.. pitam mak! lepak kat rumah je.. layan movie kejap, pastu beradu terus kami 2 beranak..


aku bangun awal gila kot.. pas subuh tak tido dah.. keluar breakfast kat teluk bahang.. roti jala besaq yang super sedap! dengan roti canai.. ramai bikers bikers kental berbasikal breakfast kat situ.. dalam hati aku kata, ntah satg boss aku pon ada jugak ape.. hahah.. dia rajin cycling.. tup tup.. sungguh! tengok-tengok dia parking basikal kat belakang meja kami.. wahh.. boss sangat hensem bergaya lah! hahah.. 


cheeky boy! rambut dah pendek skang nih.. huwaaa.. 

balik breakfast, salin baju dak ni.. tapi sedih laut surut pulakkk.. huhu. sian adam, tak boleh berendam puas-puas..


#selfiecapibu&anak

eeiii..

arrrrr..

eeuuwww..

heee..

air surut, kotor lak tu.. kita kutip kulit kerang jelah

view depan banglow.. 

muka sedih

hahahah.. kesian sangat! bontot pon tak basah ape ni..

my little life guard

tak puas hati, nak p mandi lagi bila aku ajak balik.. pastu pujuk-pujuk sebab dah makin terik.. pukul 12 siap-siap nak check out.. 


jiyeahhh! bagi ada aktiviti sikit, aku ajak en.B g Butterfly Farm Teluk Bahang.. 



ada sorang lelaki tu baik hati, dia offer nak tolong ambilkan gambar sekeluarga kami ni! 

ini betul-betul.. bukan cobaann..

adam excited! si ayah pon.. siap berangan nak buat kat rumah kononnya.. ingat senang ke nak ternak rama-rama.. hahah



nama saya daniel! penjaga tu panggil nama daniel, terus dia angguk-angguk.. kagum kejap.. haha

rama-rama merata dok terbang.. asyik sangat tengok! 



ada kolam jugak.. ikan kap kun kap pun banyak..

colourful!

2 beranak ni terkejut menda ntah.. haha











sapa tak nampak.. pendek umo! haa.. nampak tak? haha

cicak menda nta.. tengah salin kulit.. tu nampak terkoyak tu..

ulau besau dalam seluauu.. haha

okeh.. jom balik.. 
amboih b, nampak macam sihat di situ.. ngehngehh



boleh refer link Penang Butterfly Farm ni untuk harga & masa operasi.. Mahal sikit pun takpe, sekali sekala bagi anak seronok.. anak seronok pon dah cukup bahagia bagi aku! kan?? heheh


sekian, 




No comments:

Post a Comment