Cinta itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa pada Allah, dan Akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu Kamu.

Friday, July 6, 2012

Cuti-cuti Malaysia - Cameron Part 1



haa! heheh
baru laaa ada kesempatan nak update percutian keluarga comel kami baru-baru ni.. 

setelah 28 tahun hidup, baru kali ni lah aku berjaya menjejak kan kaki kat tanah cameron highland.. haha, orang laen dah merata dunia pusing.. aku ada?? T_T

ni pon gara-gara bos aku bagi bocer bank islam equatorial hotel..
bocer tu RM338, tambah lagi RM149 je untuk superior room..yang tu je yang aku gagah pon.. heee  *_______*
kalau tak, beranak 5 pon lom tentu dapat pergi.. (- -")7 adehhh

lagipun, bufday en hubbito 29jun..konon aku nak buat suprise rr..booking hotel bagai..nak celebrate kat sana kannnn..kasi sejuk-sejukkk sket..auwwww!   

aku check in 01 july, tido semalam je..tak boleh lama-lama, haha..
so, pagi tu kol11 br gerak dari sg petani..mintak restu kat ayahanda n bonda dulu rr..hehe..aku bajet kalau gerak kol 11, agak-agak kol 2 dah bole sampai kot..bajet macam dekat je kan..sekali hamekk ko! jauhnya aku rasa...adehhh..dengan hujan lebat lak masa dok kat bukit-bukit2 tu..seb baik laaa ai ni driver yang hebat! selamat jugak sampai..muahaha..ehh, alhamdulillah..syukur..hee


meh..meh..kita layan gambar sambil bercerita pulak yea..



 ni lah bocer tu ha..thx to pn aliza! umuah2..

 ni la big boy aii..muka bajet comel..aihh! ngada-ngada ini budak, time makan kena bukak upin-ipin lah..pinga lah, baru nak dok diam..kalau tak susah gila nak suap makan..banyak akai da la ni..

ni masa lunch kat sungai perak, aku selamba badak je suap si adam muqri ngan kuah masak lemak rebung..kuah je, rebung tu tak laa..hehe..kuah tak pedas pon, hehe..bagi rasa sket-sket je..nanti besar tak la perak kan..yang tu tak mo, yang ni tak sedap, semua kena telan..haha..kejam mak ko kan! tapi so far, adam muqri ni memang senang gile rr kalau bab makan, ko suap je ape pon, die telan jgk.. haha,tu tak termasuk kertas, getah, daun, benang, bijik-bijik kat tudung bawal aku pon die gigit sampai nak putus..adehhhh #pitammak#

 pastu da gerak, bagi susu then tidur terus.. lega sikit, kalau tak,tak larat nak melayan..panjat, gigit.. grrrr..

 cecewahhh..lagi berkobar-kobar..haha..padahal jauh lagi rupanya.. (- -")7


 haa lihat..lihat..serius sungguh pemanduan aku..hujan membuak-buak ehh..macam napsu lak..haha, bila da masuk pekan kecik kat cameron tu, aku suh en hubbito drive pulak..heheh..sebab malas nak ikut bontot-bontot lori..

 taraaaa! udah sampeiii..

 luas betol, siap ada meja pool, games.. aku tak sempat nak tunjuk skill..hehe..

 haa! jalan lah, tak larat dah nak dukung..mula-mula dok buat perak, berdiri je..pastu..berjalan tak berenti sambil mulut dok menjerit..adeiii..tok arab semua dok tengok and gelak-gelak..cargas betul adam muqri ni..hihi..


 tengok! kalau dukung, teryak terus..menjerit-jerit nak turun..haihh laaaa...
penat mak!

 exsuce me!! ewahhh, tuan besar nak lalu yea.. 

  da masuk bilik, terus adam muqri meronda, abeh semua dia belek, tarik tu tarik ni, suka ati lah anak oii..kalau kat umah, memang xbole laa nak tarik-tarik kan..hotel xpe..haha 



ok laaa..berjela pulak, kita sambung next entry lah..aktiviti-aktivit petang pas check in.. tapi bila tahun lak nta aku nak hupdate..haha..tunggu yea.. 

babai =)











4 comments: